Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
19. decembra 2023, 20:43
Čas čítania 0:46

Slovenský operátor varuje pred podvodníkmi. Ak ti príde odkaz, v žiadnom prípade naň neklikaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Orange upozorňuje na podvodné e-maily a SMS správy.

Mobilný operátor Orange zaznamenal novú vlnu falošných e-mailov a podvodných SMS, ktoré posielajú podvodníci s cieľom zneužiť telefónne čísla a získať citlivé údaje. Upozorňuje na to na svojom Facebooku.

Falošné SMS správy

Orange na sociálnej sieti oznámil, že eviduje podvodné konanie, ktorého cieľom je získať pod jeho menom prihlasovacie údaje do zákazníckej zóny cez SMS správu. Podvodná SMS obsahuje text: „ORANGE: vaše predplatné bolo pozastavené. Obnovte ho prostredníctvom odkazu.“ Po kliknutí na odkaz môže dôjsť k zneužitiu telefónneho čísla. „My vám v žiadnom prípade takúto SMS správu neposielame. Dávajte si pozor a na odkazy v správe, prosím, nereagujte,“ dodal operátor.

Podvodné e-maily

Problémom je v poslednom čase aj podvodná e-mailová kampaň, ktorej cieľom je rovnako ako pri SMS správach získať citlivé údaje prostredníctvom zákazníckej zóny. „V záujme bezpečnosti si vždy overte, či e-mail prichádza z adresy s koncovkou @orange.sk,“ varuje Orange. „Na akékoľvek iné e-mailové odkazy neklikajte ani na ne neodpovedajte. Nahláste nám ich cez Zákaznícku linku 905 alebo prostredníctvom správy, aby sme okamžite mohli reagovať a prijať potrebné opatrenia,“ dodal.

Riziko podobných podvodov však hrozí aj na iných platformách. Nedávno sme upozornili na zoznam 55 webov, ktorých úlohou je pred Vianocami okradnúť ľudí o peniaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia