Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
21. decembra 2023, 8:13
Čas čítania 0:40

Veľká slovenská firma začne s hromadným prepúšťaním. O prácu príde až 300 zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kórejský investor definitívne končí s výrobou v meste Hnúšťa 29. februára budúceho roka.

Hromadné prepúšťanie sa dotkne viac ako 300 zamestnancov firmy na Gemeri, ktorá patrí medzi najväčších zamestnávateľov v okrese. S výrobou končia v Hnúšti, kde sa zameriavajú na výrobu káblových zväzkov. Dôvodom sú podľa zamestnávateľa vysoké náklady na chod firmy, informuje o tom RTVS.

„Pravdepodobne prídeme o zamestnancov z Yura Eltec Corporation, ktorý skutočne má pripravený plán na budúci rok presunúť produkciu do Rimavskej Soboty, kde má väčšie priestory,“ informuje Martin Pliešovský,  primátor Hnúšte. Mesto sa snažilo viesť rokovania o pokračovaní produkcie.

21. decembra 2023, 11:41 Čas čítania 0:26 Neznáma osoba v Sabinove vykúpila celý vianočný stánok plný výrobkov od detí. Jej dôvody boli mimoriadne ušľachtilé Neznáma osoba v Sabinove vykúpila celý vianočný stánok plný výrobkov od detí. Jej dôvody boli mimoriadne ušľachtilé

Po novom budú priestory slúžiť ako logistické centrum na skladovanie, ktoré zamestná len pár ľudí. Firma už oznámila na úrade práce hromadné prepúšťanie. „Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny eviduje nahlásené prepúšťanie k 15. 12. 2023 v oblasti elektrických a elektronických prístrojov do motorových vozidiel. Ohrozených je 321 miest,“ uvádza Dušan Šmidt, riaditeľ úradu práce v Rimavskej Sobote.

Firma ponúkla zamestnancom možnosť pracovať v Rimavskej Sobote. To však môže byť pre viacerých finančne, ale aj časovo náročné. Kórejský investor definitívne končí s výrobou 29. februára budúceho roka.

YURA
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia