Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
21. decembra 2023, 16:34
Čas čítania 0:29

Seniori môžu cestovať vlakom zadarmo. Získanie stopercentnej zľavy je veľmi jednoduché

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Seniori majú nárok na zľavu, pokiaľ dosiahli vek minimálne 62 rokov.

Penzisti môžu využiť na cestovanie vlakom stopercentnú úľavu, a tak cestovať zadarmo. Na uplatnenie zľavy im stačí registrácia do systému Železničnej spoločnosti Slovenska (ZSSK).

Po registrácii do systému získajú dôchodcovia preukaz, ktorým si môžu zakúpiť lístok zadarmo. Ten si môžu vybaviť na pokladniciach označených KVP (komplexné vybavenie cestujúcich).

Registrácia a výdaj prebiehajú na počkanie po predložení potrebných dokladov. V prípade, ak si penzista vybavuje preukaz na pokladnici bez KVC, registrácia a výdaj prebehne do troch pracovných dní.

Preukazom je potrebné preukázať sa pri kontrole cestovného lístka. Zľavu na cestovanie nemožno využiť na prihraničnom úseku, teda od poslednej zastávky na území Slovenskej republiky, vo vlakoch InterCity, Railjet xpress a vo vozňoch 1. triedy. Seniori majú nárok na zľavu, pokiaľ dosiahli vek minimálne 62 rokov.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia