Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. decembra 2023, 20:52
Čas čítania 1:03

Univerzita vraj vedela o útoku v Prahe hodinu pred streľbou. Policajti očakávali, že sa chce páchateľ zabiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia univerzitu varovala zhruba hodinu pred streľbou.

Českí policajti boli v budove univerzity ešte pred streľbou. Podľa výpovede respondentky českého DeníkaN filozofická fakulta o útoku údajne vedela hodinu predtým. Členka vedenia, ktorá o tom informovala, však chcela zostať v anonymite. 

Fakulta vraj dostala informácie o útoku zhruba hodinu predtým, než k nemu došlo. V tom čase už v budove hliadkoval jeden policajt. Fakulta nebrala túto situáciu na ľahkú váhu, no podľa členky vedenia univerzita takúto správu dostala už niekoľkokrát. 

„Zhruba o tretej hodine prišli vystrašení kolegovia zo štvrtého poschodia k nám nižšie, že je tam niečo rozbité a je tam zranený človek. Vleteli sme na sekretariát dekanky, volali sme políciu na 158 a bolo to prijaté trochu vlažne. A počas malej chvíľky tam vleteli ozbrojenci a kričali, že sa máme okamžite evakuovať alebo sa zavrieť v kanceláriách,“ povedala v rozhovore pre DeníkN.

Polícia po páchateľovi pátrala ešte pred streľbou

Polícia po páchateľovi masovej streľby pátrala ešte predtým, než vošiel do budovy fakulty. Policajný prezident Martin Vondrášek informoval, že muž najprv zavraždil svojho otca. Polícia si myslela, že sa chce v Prahe zabiť, a preto ho išli hľadať do budovy, v ktorej mal mať prednášku. Strelec sa však rozhodol strieľať inde.

Medzi obeťami by nemali byť slovenskí občania

Slovenský rezort diplomacie aktuálne nemá žiadne informácie o zranených alebo mŕtvych občanoch SR v súvislosti so streľbou na univerzite v Prahe. Informácie bude priebežne aktualizovať. Pre TASR to uviedol komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

„Náš zastupiteľský úrad v Prahe je v kontakte s miestnymi úradmi. Aktuálne nemáme žiadne informácie o zranených alebo mŕtvych občanoch SR, informácie budeme priebežne aktualizovať,“ uviedol rezort v stanovisku.

streľba
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia