Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
22. decembra 2023, 10:13
Čas čítania 0:46

AKTUÁLNE: V Česku budú ulice strážiť aj policajti s dlhými zbraňami. Evidujú ľudí, ktorých vraj útok v Prahe inšpiroval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Česká polícia prijala preventívne opatrenie zamerané na školy, platí v celej ČR.

Česká polícia v piatok prijala preventívne celorepublikové opatrenie zamerané na školy a takzvané mäkké ciele. Na sociálnej sieti X tiež upozornila, že v teréne budú aj policajti s dlhými zbraňami. Podľa ministra vnútra Víta Rakušana bude opatrenie platiť minimálne do 1. januára.

„Počnúc dnešným dňom sme prijali celorepublikové preventívne opatrenie vo vzťahu k mäkkým cieľom a školám. Nemáme informácie o žiadnej konkrétnej hrozbe a skutočne ide o prevenciu – signál, že sme tu a sme pripravení,“ napísala polícia s tým, že aktuálne kontaktuje prevádzkovateľov vytypovaných zariadení a zoznamuje ich s týmto opatrením. „Vidieť môžete aj policajtov s dlhými zbraňami,“ upozornila.

Polícia sa sústreďuje aj na príspevky na sociálnych sieťach

Okamžite po streľbe začali policajné tímy analytikov skúmať aj príspevky na sociálnych sieťach súvisiace s tragickou udalosťou. Objavili sa totiž aj také vyjadrenia, ktoré čin podporovali. „Od včerajška evidujeme niekoľko konkrétnych prípadov ľudí, ktorých hrozný čin údajne inšpiroval a chcú ho nasledovať,“ napísala polícia a ubezpečila, že vo veci koná. Autori niektorých príspevkov budú zrejme trestne stíhaní, naznačili policajti.

12. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:20 REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách

Karlova univerzita, na ktorej sa tragická udalosť vo štvrtok stala, úplne zrušila piatkové vyučovanie. Zrušili sa aj všetky akcie, na ktorých by sa mohlo zúčastniť viac než 20 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia