Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. decembra 2023 o 15:54
Čas čítania 0:41

Šutaj Eštok hovorí o sprísňovaní legálnej držby zbrane na Slovensku. Nechce ísť však cestou USA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na tému sa šéf rezortu vnútra pozerá otvorene.

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok si vie predstaviť sprísnenie podmienok legálnej držby zbraní. Podľa neho treba hovoriť aj so zriaďovateľmi škôl o ochrane detí. Uviedol to v piatok v súvislosti so štvrtkovou tragickou streľbou v Prahe.

„Ja si viem predstaviť aj otvorenie debaty o sprísnení legislatívy na držbu zbraní, pretože sa ukazuje, že bezpečnostná situácia nielen u nás, ale aj vo svete je iná ako pred piatimi rokmi,“ načrtol minister.

Možnosti prevencie vidí aj vo vzdelávaní na školách. O ochrane detí je podľa neho potrebné hovoriť aj so zriaďovateľmi škôl. Bol by však nerád, keby sa zo škôl stali podobne ako v USA „ozbrojené pevnosti“.

Polícia prijala preventívne opatrenia

V súvislosti s tragédiou v Prahe podľa neho prijala polícia preventívne opatrenia. Pripomenul, že aj na Slovensku sa v poslednom období riešili výhražné maily na školách. V Banskej Bystrici sa podľa neho už podarilo vypátrať podozrivú osobu, údajne sa priznala.

Podľa dát z októbra má zbrojný preukaz na Slovensku vydaných takmer 153-tisíc držiteľov. Evidovaných je viac ako 433-tisíc legálne držaných strelných zbraní.

10. júna 2022 o 14:30 Čas čítania 10:40 Prístup k zbrani na strelnici za minútu. Doklady nebolo treba a mohli by sme prísť aj podnapití (Reportáž) Prístup k zbrani na strelnici za minútu. Doklady nebolo treba a mohli by sme prísť aj podnapití (Reportáž)
šutaj eštok
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia