Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
13. mája 2024 o 14:22
Čas čítania 0:43

Týmto trikom si zlodeji na Slovensku označujú byty, ktoré chcú vykradnúť. Polícia radí, ako im nedať šancu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obdobie dovoleniek sa už pomaly blíži a zlodeji spozorneli.

Zlodeji si zvyknú označovať byty, ktoré chcú okradnúť, jednoduchým trikom so silikónom. Polícia ľuďom radí, ako si pred zlodejmi dávať pozor aj v dovolenkovom období, keď sa nenachádzajú doma.


Vchodové dvere do bytov si zlodeji označia silikónom, ktorý umiestnia od zárubní v ľavom rohu po dvere v ľavom rohu, ako aj vidno príkladne na fotke. Takto označené miesto chodia sledovať, a ak sa silikón odtrhne v dôsledku otvárania dverí, zlodejom to dáva signál, že ľudia sú doma. Ak však silikón zostáva dlhodobo nedotknutý, znamená to, že domáci niekam odišli. 

13. mája 2024 o 15:01 Čas čítania 0:49 Penzistom príde vyšší 13. dôchodok už tento rok. Koho sa týka? Penzistom príde vyšší 13. dôchodok už tento rok. Koho sa týka?
13. mája 2024 o 12:30 Čas čítania 6:48 Stanfordský väzenský experiment: Z vysokoškolákov sa stali sadisti bez emócii. Rovesníkov nútili čistiť toalety holými rukami Stanfordský väzenský experiment: Z vysokoškolákov sa stali sadisti bez emócii. Rovesníkov nútili čistiť toalety holými rukami
13. mája 2024 o 9:30 Čas čítania 5:49 Zlomené ruky, vybité zuby aj smrť po tvrdom knokaute. Brutálny box bez rukavíc je novým fenoménom, populárnym aj na Slovensku Zlomené ruky, vybité zuby aj smrť po tvrdom knokaute. Brutálny box bez rukavíc je novým fenoménom, populárnym aj na Slovensku
Taktika zlodejov: silikónom označené dvere bytov.
Taktika zlodejov: silikónom označené dvere bytov. Zdroj: Polícia (Facebook)

 
Odporúčania polície 

Polícia v tejto súvislosti odporúča pred odchodom na dovolenku starostlivo zamknúť dvere a zavrieť okná. Zabúdať netreba ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná či pivničné okná. Príbuzných, dôveryhodných známych či susedov je dobré požiadať, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu, prípadne domu.

Rolety odporúča nezaťahovať, keďže ide o znak, že nie si doma. Ak má niekto nainštalovaný bezpečnostný systém, treba ho pred odchodom z bytu použiť. Pozornosť treba venovať aj vchodovým dverám či zárubniam. Je dôležité odsledovať, či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia