Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
27. decembra 2023, 15:55
Čas čítania 0:37

Dramatický let nad Karibikom: Nezvyčajne silné turbulencie zranili 11 ľudí, lietadlo muselo pristáť na Bermudách

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na palube sa nachádzalo 225 pasažierov a 13 členov posádky.

Dramatický let zažili cestujúci, ktorí leteli z karibského Barbadosu do anglického Manchesteru. Lietadlo počas letu zasiahli nezvyčajne silné turbulencie. 11 ľudí utrpelo zranenia, informuje Daily Mail

Lietadlo odštartovalo 23. decembra z Barbadosu tesne pred polnocou. Na palube sa nachádzalo 225 pasažierov a 13 členov posádky. Pasažieri očakávali, že po dvojtýždňovej plavbe po Karibiku sa na Vianoce dostanú domov. Nečakali však, že vo výške 11,5 km ich zasiahnu nezvyčajne silné turbulencie. Počas nich utrpelo až 11 ľudí zranenia. 

Piloti boli preto nútení odkloniť let na najbližšie letisko na Bermudách, kde ich už čakali záchranné tímy. Zranených pasažierov okamžite po prílete previezli do nemocnice. 

„Uvedomujeme si situáciu a usilovne pracujeme na zabezpečení spokojnosti všetkých zúčastnených. Sme nesmierne vďační za rýchlu reakciu všetkých zamestnancov našich záchranných služieb, ktorí zaistili bezpečnosť cestujúcich a posádky,“ vyjadril sa úradujúci bermudský minister národnej bezpečnosti Owen Darrell. 

Cestujúci na náhradný let čakali až do 26. decembra. Dovtedy boli ubytovaní v hoteloch na Bermudách, za ktoré nemuseli platiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia