Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
28. decembra 2023, 18:22
Čas čítania 0:28

Filozofická fakulta zostane zatvorená aj po Novom roku. Karlova univerzita zvolala krízový štáb

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Karlova univerzita sa po tragickej udalosti zameriava na psychologickú pomoc pre študentov a pedagógov.

Karlova univerzita zvolala po masovej streľbe na filozofickej fakulte v Prahe krízový štáb. Ten sa zaoberá najmä organizáciou akademického roka po tragickej udalosti. Štáb zasadá už od utorka a študenti by mali byť informovaní najneskôr do piatka, informuje o tom ČT24.

„Kompletné informácie k tomu, ako to bude prebiehať na filozofickej fakulte, pôjdu najneskôr zajtra smerom k akademickej obci filozofickej fakulty,“ povedala rektorka Milena Králíčková. Niektoré hodiny, skúšky a zápočty budú online alebo na iných fakultách. Budova na Námestí Jana Palacha zostane po Novom roku naďalej uzatvorená. 

Rektorka apeluje na akademikov, aby boli v tomto období maximálne citliví. Pre viacerých študentov a pedagógov bude návrat na fakultu psychicky náročný. Univerzita zdôrazňuje aj dôležitosť psychologickej pomoci po tragickej udalosti.

Zábery českej polície zo zásahu v Prahe.
Zábery českej polície zo zásahu v Prahe. Zdroj: @PolicieCZ/X
Domov
Zdieľať
Diskusia