Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
29. decembra 2023, 9:38
Čas čítania 0:31

Za pas či občiansky si priplatíme. Vláda v roku 2024 chystá zvyšovanie viacerých poplatkov až o polovicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S vybavovaním týchto dokladov sa poponáhľaj. Slováci si priplatia o 40 až 54 % viac za vybavenie nového pasu, vodičáka či tabuliek s EČV.

Vláda schválila zvyšovanie súdnych a správnych poplatkov, čo pre Slovákov znamená, že si od apríla 2024 priplatia o 40 až 54 % viac za vybavenie nového pasu, občianskeho preukazu, vodičského preukazu, tabuliek s EČV aj mnohých iných dokladov, informuje portál užitočná.pravda.sk

Doteraz občania platili za občiansky preukaz 4,50 eura a po novom bude nový doklad stáť 7 eur. Namiesto 6,50 eura za vodičák zaplatíš po novom 10 eur a za cestovný pas si zaplatíš 50 eur namiesto 33 eur. Tabuľka s EČV bude po zavedení nového opatrenia stáť 25 eur oproti predošlej sume 16,50 eura. 

Nové zmeny budú platiť od mesiaca apríl 2024, avšak v klientskych centrách je citeľný zvýšený dopyt po nových dokladoch už aj v tomto období. Pre rýchlejšie vybavenie dokladov sa odporúča vybaviť ich mimo svojho trvalého bydliska alebo zarezervovanie termínu. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia