Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
31. decembra 2023, 14:33
Čas čítania 0:34

Rodine z Rajca zhorela pred Vianocami strecha domu. Ľudia z okolia im ochotne pomáhajú v opravách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firmy zháňajú rodine stavebný materiál.

Rodine z Rajca pred Vianocami požiar zničil strechu rodinného domu. Sviatky trávili s vedrami okolo štedrovečerného stola a s dáždnikmi nad hlavou. Počas Vianoc sa však našli ľudia, ktorí rodine pomohli, píše portál Noviny.sk.

„Sviatkovali sme s kýbľami okolo vianočného stola, navarili sme striedmo, nám kvapkalo do hrncov a misiek, prakticky s dáždnikom nad hlavou. Rajec ako taký nám pomohol, veľa firiem vyzbieralo zbierku a zomkli sa,“ povedala pre portál majiteľka domu Martina.

Jeden z dobrovoľníkov priblížil, že materiál na opravu strechy pozháňali firmy. Novú krytinu dodali zadarmo. „Budeme mať naďalej strechu nad hlavou, budeme mať kde bývať. Tá pomoc pre nás znamená neskutočne veľa,“ dodala Martina.

Podvodník chcel na rodine zarobiť

Rodine sa ozval aj neznámy muž, ktorý sľúbil, že im vybaví dotáciu. Povedal, že na poškodený dom sa príde pozrieť odhadca, toho však musia najskôr zaplatiť. Rodina podvod, našťastie, odhalila a nikomu peniaze nedala.

Ilustračný obrátok.
Ilustračný obrátok. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia