Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
1. januára 2024, 8:20
Čas čítania 1:08

Po privítaní nového roka zasahovali hasiči v bratislavskom Ružinove. Požiar vypukol na streche bytovky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať a uhasiť.

Bratislavská polícia vyšetruje požiar na streche obytného domu v Ružinove aj požiar kontajnerového stojiska, ku ktorým došlo počas silvestrovskej noci z 31. decembra na 1. januára. Začala aj trestné stíhania. Celkovo prijala polícia v noci a počas skorých ranných hodín 120 volaní od občanov, hliadky v uliciach hlavného mesta nezaznamenali vážne narušenie verejného poriadku. 


Krátko pred jednou hodinou v noci polícia vyslala viaceré hliadky na Kozmonautickú ulicu v druhom bratislavskom okrese, kde horela strecha obytného domu. Požiar sa následne rozšíril aj na strechy vedľajších obytných domov a došlo k priamemu ohrozeniu života a zdravia obyvateľov domov.

Hovorca Michal Szeiff priblížil, že obyvateľov evakuovali, dokým hasiči požiar uhasili. „Podľa doterajších informácií vznikla v dôsledku požiaru škoda približne 224 vlastníkom bytov v predbežnej výške 150 000 eur, ktorá bude dodatočne upresnená,“ ozrejmil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia žiada verejnosť o informácie, ktoré objasnia situáciu

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. V tejto súvislosti tiež polícia žiada verejnosť o prípadné informácie, ktoré by mohli pomôcť pri objasnení okolností požiaru.


Okrem toho hliadka v piatom bratislavskom okrese na Holíčskej ulici krátko po polnoci zaznamenala požiar kontajnerového stojiska, ktorý ohrozoval aj zaparkované autá. Do príchodu Hasičského a záchranného zboru policajti podľa slov hovorcu vykonali potrebné úkony a odtlačili auto od kontajnerového stojiska. Ďalšie vozidlo v blízkosti však začalo horieť, hasiči požiar uhasili. K zraneniu osôb nedošlo. Požiar polícia vyšetruje a začala stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Výška škody je predmetom vyšetrovania. Čo sa týka oznámenia od občanov, najčastejšie sa podľa slov hovorcu týkali prípadov rušenia nočného pokoja, používania pyrotechniky, občianskeho spolunažívania a podobne. „Počas lehoty trvania zvýšeného výkonu služby sme v uliciach Bratislavy nezaznamenali prípady vážneho narušenia verejného poriadku alebo mimoriadnych udalostí,“ skonštatovala polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia