Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
5. januára 2024, 18:33
Čas čítania 0:37

„Vypúšťači pneumatík“ zasahujú už aj na Slovensku. Majiteľke SUV v Petržalke nechali priamy odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Majiteľku SUV posielajú ísť pešo alebo nasadnúť na bicykel.

Klimatickí aktivisti na seba vo svete upozorňujú už dlhší čas. V Európe sú známe ich praktiky vypúšťania pneumatík SUV automobilom, ktorými chcú bojovať proti klimatickej kríze. Podobný prípad sa objavil už aj v bratislavskej Petržalke, informuje TA3. 

Pred pár rokmi sme ťa informovali o tom, že aktivisti vo svete zasahujú proti SUV autám. Sympatizanti hnutia „vypúšťačov pneumatík“ (Tyre Extinguishers) vodičom za oknami áut dokonca nechávajú informačné letáky. 

„Vypúšťači pneumatík“ zasahujú už aj na Slovensku

Rovnaký prípad teraz zaznamenala aj žena v Petržalke. Na odparkovanom aute jej vypustili ľavú pneumatiku a za stieračom jej nechali odkaz v českom jazyku. „Pozor, tvoj žrút paliva zabíja,“ uvádzajú v nadpise. V rozsiahlom liste ďalej upozorňujú na nepriaznivý vplyv SUV áut na životné prostredie. 

„Jazda takýmto veľkým autom v mestskom prostredí má obrovský dosah na všetkých naokolo,“ píšu. Apelujú na verejnosť a snažia sa upozorniť na klimatickú krízu, ktorej čelíme. Majiteľku auta v závere posielajú ísť pešo alebo nasadnúť na bicykel. 

/The Tyre Extinguishers, pneumatika
Zdroj: The Tyre Extinguishers (X)
Domov
Zdieľať
Diskusia