Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. januára 2024 o 18:27
Čas čítania 0:41

Stopka konzumovaniu psieho mäsa. Juhokórejský parlament schválil nový zákon, mnohí občania však nesúhlasia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na Kórejskom polostrove funguje stáročná prax konzumácie psieho mäsa.

Juhokórejský parlament schválil v utorok prelomový návrh zákona, ktorý zakazuje obchodovanie so psím mäsom určeným na ľudskú konzumáciu. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AP.


Návrh zákona schválilo 208 prítomných poslancov, proti nehlasoval nikto. Zákon vstúpi do platnosti potom, ako ho podpíše prezident Jun Sok-jol, považuje sa to však za formalitu, keďže Junova vláda zákaz podporuje.


Podľa schváleného návrhu sa zakazuje od roku 2027 chov psov a obchodovanie so psím mäsom určeným na ľudskú konzumáciu. Za porušenie zákazu bude hroziť až trojročné väzenie.

Konzumovanie psieho mäsa má stáročnú prax

Snahy o presadenie kontroverzného zákona čelili tvrdému odporu farmárov v slabnúcom priemysle so psím mäsom v krajine. Niektorí z nich plánujú podať ústavnú sťažnosť a organizovať protestné zhromaždenia. Naznačuje to, že búrlivá diskusia o zákaze konzumácie psieho mäsa bude pokračovať.


Stáročná prax konzumácie psieho mäsa na Kórejskom polostrove nebola v Južnej Kórei doteraz výslovne zakázaná, ale ani legalizovaná. Nedávny prieskum verejnej mienky ukázal, že väčšina Juhokórejčanov už nekonzumuje psie mäso. Napriek tomu každý tretí opýtaný je proti zákazu, hoci psie mäso nekonzumuje.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: FOTO/Oliver Ondráš
Domov
Zdieľať
Diskusia