Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. januára 2024 o 6:44
Čas čítania 0:30

Inšpektori sťahujú z predaja nebezpečnú kuchynskú pomôcku. Obsahuje vysoké množstvo formaldehydu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori sťahujú z predaja melamínovú naberačku.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, melamínovú naberačku. V čínskom výrobku namerali vysoký obsah formaldehydu. 


„Testované vzorky obsahovali formaldehyd v rozpätí 174 až 216 miligramov na kilogram, čiže nespĺňali požiadavky v parametri obsah formaldehydu, ktorého špecifický migračný limit je 15 miligramov na kilogram,“ uviedli hygienici.

Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami tak testovaný výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia o plastových materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami.


Výrobok odobrali v obchodnej sieti. „Úrady verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR, ktorý bude zároveň hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF,“ dodali. Spotrebiteľom odporúčajú nevyhovujúce výrobky nekupovať, respektíve už zakúpené výrobky nepoužívať a vrátiť ich na miesto predaja.

melamínová naberačka, uvzsr
Zdroj: uvzsr.sk
melamínová naberačka, uvzsr
Zdroj: uvzsr.sk
melamínová naberačka, uvzsr
Zdroj: uvzsr.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia