Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. januára 2024, 10:10
Čas čítania 0:31

Veľká autopožičovňa sa chce čo najskôr zbaviť až 20 000 elektromobilov. Vymenia ich za „spaľováky“, dôvod nikoho neprekvapí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dôvodom sú podľa spoločnosti vysoké náklady na opravy.

Americká sieť autopožičovní Hertz predá zo svojej flotily v Spojených štátoch približne 20 000 elektromobilov a nahradí ich vozidlami so spaľovacími motormi. Spoločnosť svoje rozhodnutie zdôvodnila vysokými nákladmi na opravy.

Výdavky na opravy po nehodách, najmä v prípade elektrických vozidiel, boli vo 4. štvrťroku 2023 vysoké, oznámila vo štvrtok spoločnosť. Odpisy súvisiace s predajom vyčíslila približne na 245 miliónov amerických dolárov (223,83 milióna eur). Autopožičovňa zároveň oznámila, že naďalej sa bude zameriavať na zvyšovanie ziskovosti zvyšku svojej flotily elektrických vozidiel.

V apríli 2022 spoločnosť oznámila, že nakúpi až 65 000 elektromobilov od švédskeho výrobcu Polestar. Niekoľko mesiacov predtým informovala o plánovanom zaobstaraní 100 000 vozidiel značky Tesla do konca roka 2022.

Hertz si v minulosti stanovila cieľ mať do konca roka 2024 vo svojom vozovom parku 25 % vozidiel na elektrický pohon.

Domov
Zdieľať
Diskusia