Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
21. januára 2024, 9:24
Čas čítania 0:36

Šimkovičová obnovila spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom. Slovensko ju pritom prerušilo hneď po vypuknutí vojny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákaz spolupráce vydala ešte bývalá ministerka kultúry Natália Milanová, a to hneď po vypuknutí vojny na Ukrajine.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová obnovila spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom. Bývala ministerka Natália Milanová vydala počas svojho pôsobenia zákaz komunikácie alebo spolupráce, čím odsúdila agresiu Ruska na Ukrajine. Príkaz vydala týždeň po začatí vojny, informuje o tom Pravda.

„Vo svete sú desiatky vojnových konfliktov a podľa nášho názoru by naň nemali doplácať umelci a kultúra,“ uviedla ministerka Šimkovičová pre Pravdu. Rozhodnutie ministerstva nadobudlo platnosť v pondelok 15. januára.

Ministerstvo podniklo razantné kroky

Vyhlásenie Milanovej sa vzťahovalo na zákaz finančného napojenia na verejné alebo súkromné zdroje Ruska a Bieloruska či akúkoľvek komunikáciu s krajinami, ktorá by bola nad rámec informovania. Ministerstvo zrušilo aj zahraničné cesty, ktoré sa netýkali humanitárnych účelov. 

„Všetkým organizáciám v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva a ich zamestnancom sa prikazuje do odvolania zrušiť každú účasť na kultúrnom, vedeckom alebo inom tuzemskom alebo zahraničnom podujatí, ktoré organizuje, spoluorganizuje, podporuje, alebo na ktorom sa zúčastňuje subjekt z Ruska alebo Bieloruska,“ obsahovalo rozhodnutie ministerstva pod vedením Natálie Milanovej.

Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia