Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. januára 2024, 11:25
Čas čítania 0:41

Parkovacia politika prichádza aj do menších miest na Slovensku. Ďalšie mesto zavádza platené parkovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské mesto spoplatní v prvej etape parkovanie v štyroch lokalitách.

Mesto Zlaté Moravce pripravuje spoplatnenie parkovania na vybraných úsekoch v meste. Zaviesť by sa malo najskôr začiatkom júla tohto roka. Spoplatnených bude celkovo 165 parkovacích miest v štyroch lokalitách. Návrh na zavedenie spoplatneného parkovania schválili mestskí poslanci na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Za parkovanie by mali platiť vodiči na Ulici Sama Chalupku, Ulici Janka Kráľa, Migazziho ulici a na parkovisku pred budovou hlavnej pošty. Parkovanie bude spoplatnené v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 17.00 h a v sobotu od 8.00 do 12.00 h. Bezplatné bude parkovanie počas dní pracovného pokoja a sviatkov.

Prvá polhodina zadarmo

Podľa schváleného Všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Zlaté Moravce bude prvá polhodina státia v spoplatnených lokalitách bez platenia, avšak len raz denne. Parkovné budú môcť vodiči uhrádzať prostredníctvom parkovacích automatov, webovej aplikácie alebo prostredníctvom mobilného telefónu formou SMS. Mesto má v pláne vydávať aj zvýhodnené ročné rezidentské karty.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Spoplatnenie parkovania v štyroch lokalitách bude prvou etapou projektu spoplatnenia parkovného, upozornil magistrát. V budúcnosti by mali postupne pribudnúť i ďalšie lokality.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia