Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. januára 2024, 17:05
Čas čítania 0:39

Odsúdili lyžiara, ktorý na svahu vo Veľkej Rači nešťastne usmrtil chlapca. Dostal podmienku a musí zaplatiť odškodné rodičom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladý lyžiar si dnes vypočul rozsudok.

Okresný súd v Čadci neprávoplatne odsúdil na dva roky s trojročným podmienečným odkladom mladého lyžiara, ktorý na svahu usmrtil 8-ročného chlapca. 21-ročný mladík musí rodine zaplatiť odškodné 26-tisíc eur, informuje RTVS.

Rozsudok ešte nie je právoplatný a prokurátor si vzal lehotu na odvolanie. Ten pre mladíka žiadal nepodmienečný trest ako výstrahu pre ostatných lyžiarov. Rodičia požadovali odškodné 30-tisíc eur. 

„V dôsledku toho nestačil včas reagovať na poškodeného Alexa, do ktorého narazil. Spôsobil mu opuch mozgu, fraktúru sánky na oboch stranách, úplné prerušenie krčnej miechy a mnoho ďalších zranení, v dôsledku čoho v martinskej nemocnici zomrel,“ znie prokurátorova obžaloba.

Po nehode sa mladý lyžiar zosypal

Vo februári 2023 došlo v lyžiarskom stredisku vo Veľkej Rači k smrteľnej zrážke lyžiara s 8-ročným chlapcom. Záchranári chlapca okamžite po nehode previezli do nemocnice, no po hospitalizácii, žiaľ, ťažkým zraneniam podľahol.

Po nehode sa mladý lyžiar psychicky zosypal. Alexovi rodičia tvrdia, že sa na chlapca nehnevajú a je im jasné, že chlapec ich synovi ublížiť nechcel. Polícia muža obvinila z prečinu usmrtenia. 

vrtuľník, svah, Jasná
Zdroj: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air Transport Europe (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia