Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
23. januára 2024, 6:45
Čas čítania 0:48

Ak máš doma túto kuchynskú pomôcku, rýchlo ju vráť do predajne. Púšťa farbu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na nevyhovujúci výrobok upozornil jeden zo zákazníkov.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na webe varuje pred nebezpečnou kuchynskou pomôckou. Ide o panvicu, ktorá mení svoj vzhľad.

Nevyhovujúci výrobok s názvom YOYOSO Frying pan, EAN kód 2303700600685, materiálové zloženie ušľachtilá oceľ, krajina pôvodu Čína, bol odobratý v obchodnej sieti na základe podnetu zákazníka.

Národné referenčné laboratórium pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade vykonalo potrebné skúšky. Panvica nespĺňa potrebné požiadavky o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami a výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR. 

„Testovaná vzorka v parametri zmeny vzhľadu výrazne zmenila vzhľad pri výluhu v potravinovom simulátore 3 % kyseliny octovej, povrch vzorky zosvetlil a boli na ňom viditeľné mapy,“ vysvetlili na webe. Uviedli, že ďalšom teste nastala aj zmena vzhľadu bielej gázy po zotretí vnútorného povrchu výrobku pred prvým umytím vzorky saponátom a teplou vodou. K zmene došlo aj po umytí.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Regionálne úrady verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku zo slovenského trhu. Výrobok bude zároveň hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF. Úrad verejného zdravotníctva SR odporúča zákazníkom, aby túto panvicu nekupovali. Tým, ktorí ju už stihli zakúpiť, radí, aby ju čo najskôr vrátili do predajne, v ktorej ju kúpili.

PanvicaPanvicaPanvica
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia