Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová TASR
23. januára 2024, 15:03
Čas čítania 0:38

FOTO: Týchto parfumov a krémov sa zbav čo najskôr. Inšpektori odhalili ďalšiu nebezpečnú kozmetiku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Produkty sa môžu podľa úradu verejného zdravotníctva vyskytovať aj na Slovensku.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch Safety Gate/RAPEX ich nahlásili kontrolné orgány v Českej republike, Nemecku, Španielsku a Maďarsku. Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku, upozornil ÚVZ. 

Medzi nebezpečné kozmetické výrobky zaradili toaletnú vodu pre ženy Let’s go Aqua Vita z Poľska. „Laboratórnou analýzou bolo zistené, že vo vyššie uvedenom výrobku sa nachádza látka isoeugenol (0,0052 hmot. %), ktorá nebola uvedená v zozname zložiek,“ informujú.

Pre mikrobiologické riziko stiahli z predaja krém na tvár a telo Strawberry Face & Body Scrub, ktorý pôvodne pochádza z Čínskej ľudovej republiky. „Vo výrobku bola zistená prítomnosť mikroorganizmu Burkholderia cepacia,“ uvádzajú na webe.

Prítomnosť látky butylfenyl metylpropional zistili kontrolóri v kréme Nivea a vo viacerých toaletných a parfumovaných vodách. Ide napríklad o Lazell Primo Men, Chat D’or Caramell či New Brand Prestige Extasia Black. Prítomnosť látky je v rozpore s nariadením EP a Rady EÚ č. 1223/2009 o kozmetických výrobkoch.

nebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetikanebezpečná kozmetika
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia