Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. januára 2024, 13:51
Čas čítania 0:39

Bývalý bratislavský hotel búrajú. Premenia ho na parkovisko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na sociálnej sieti o tom informuje magistrát hlavného mesta.

Na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave má vzniknúť záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Na sociálnej sieti o tom informuje magistrát hlavného mesta.

„Paralelne s asanáciou budovy a okolia, ktorá aktuálne prebieha, začíname pracovať na projektovej dokumentácii a následne budeme riešiť samotnú realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov,“ uviedol magistrát. Podotkol, že priľahlá Cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných trás. Záchytné parkovisko na tomto mieste podľa neho umožní pohodlný prestup na mestskú hromadnú dopravu.

Podľa slov hlavného mesta bola budova hotela postavená v 70. rokoch ako dočasná stavba. „Hotel bol už v havarijnom stave a znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu ako ekonomicky neefektívnu,“ dodalo mesto.

Aktuálne sa začína v Bratislave aj výstavba parkovacieho domu na Ulici Ľ. Fullu v Karlovej Vsi. Vzniknúť má 73 parkovacích miest. „Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok mestskej hromadnej dopravy,“ ozrejmilo mesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia