Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
24. januára 2024, 17:38
Čas čítania 0:43

Viktor Orbán podporuje členstvo Švédska v NATO. Zdôraznil, že bude naliehať na maďarský parlament

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Viktor Orbán o svojom stanovisku informoval na sociálnej sieti X.

Maďarský premiér Viktor Orbán v telefonickom rozhovore so šéfom NATO Jensom Stoltenbergom v stredu potvrdil, že maďarská vláda podporuje členstvo Švédska v Severoatlantickej aliancii. Orbán to potvrdil na sociálnej sieti X.


„Práve som ukončil telefonát s generálnym tajomníkom NATO. Potvrdil som, že maďarská vláda podporuje členstvo Švédska v NATO,“ napísal Orbán.


„Zdôraznil som tiež, že budeme naďalej naliehať na maďarské Národné zhromaždenie, aby hlasovalo za pristúpenie Švédska a pri prvej možnej príležitosti uzavrelo ratifikáciu,“ dodal maďarský ministerský predseda.


V utorok Orbán poslal list svojmu švédskemu kolegovi Ulfovi Kristerssonovi, v ktorom ho pozval do Budapešti, aby prediskutoval ponuku „čo najskôr“. Maďarsko dlhodobo kritizuje Švédsko za to, že nepodniká kroky na posilnenie bilaterálnych vzťahov.


Zasadnutie maďarského parlamentu je plánované na polovicu februára. Turecký parlament v utorok ratifikoval členstvo Švédska v NATO po vyše ročnom odklade.

Domov
Zdieľať
Diskusia