Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
27. januára 2024, 17:42
Čas čítania 0:41

Kofola podnikla dôležitý krok. Spoločnosť s obľúbenými nápojmi Slovákov sa rozhodla expandovať na nový trh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma Kofola vyrába aj mnohé iné obľúbené nápoje, ako napríklad Rajec či Jupí.

Kofola expanduje na trh nápojových automatov. Kúpila podiel vo výške 49 % vo firme Mixa Vending, ktorá sa zameriava na prevádzkovanie nápojových a jedálenských automatov. Súčasťou dohody je aj opcia Kofoly na získanie majoritného podielu. 


Generálny riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko Daniel Buryš uviedol, že spoločnosť dlhodobo zaujíma trh nápojových automatov, kde uplatní svoje produkty. Verí, že vzájomné synergie pomôžu k rastu a zlepšeniu služieb obom stranám.

Mixa Vending zamestnáva takmer sto ľudí a pôsobí v Česku a okrajovo aj na Slovensku. Ponúka funkčné riešenie pre občerstvenie na pracoviskách, ale aj v hoteloch, reštauráciách a kaviarňach. Na českom trhu zastupuje niekoľko zahraničných značiek.

Kofola vyrába aj iné úspešné nápoje

Kofola je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov v strednej Európe. Má 11 výrobných závodov na piatich európskych trhoch. K produktom firmy okrem rovnomenného nápoja patria aj nápoje značiek Rajec, Korunní, Ondrášovka, Kláštorná Kalcia, Jupí, Vinea alebo Semtex.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Do skupiny patrí aj Ugo, český výrobca zmesí z liečivých rastlín Leros, slovinská spoločnosť Radenska a chorvátsky výrobca minerálnych vôd Studenac. Kofola má viac ako 2 000 zamestnancov.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Skupina Kofola
Domov
Zdieľať
Diskusia