Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2024, 15:32
Čas čítania 1:07

Na univerzitu v Brne prišiel muž s nabitou zbraňou, doma mal ďalších 6. Polícia ho včas spacifikovala

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na deň otvorených dverí Masarykovej univerzity prišiel muž s nabitou zbraňou.

Z dňa otvorených dverí, ktorý sa v sobotu konal na Pedagogickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne, polícia vyviedla muža, ktorý sa podľa vedenia fakulty správal neštandardne. Policajti zistili, že má pri sebe nabitú krátku strelnú zbraň a legálne vlastní celkom sedem zbraní. Z dôvodu podozrenia na zmenu zdravotného stavu ich zaistili, kým neabsolvuje špecializované lekárske vyšetrenie. 

Muža s neobvyklým správaním si v priestoroch fakulty všimlo priamo jej vedenie. Podľa dekanky Simony Koryčánkovej sa zvláštne obzeral a bol nepokojný, preto privolali mestskú políciu. Po tragickej udalosti, ktorá sa pred Vianocami stala na Karlovej univerzite v Prahe, kde po útoku strelca zomrelo 14 ľudí, sú podľa nej všetci obozretnejší.

„Jedno z najväčších ponaučení, ktoré sme si mohli z decembrových udalostí na Karlovej univerzite odniesť, ... je, aby sme boli k sebe všímavejší, vnímavejší a v prípade podozrenia sa nebáli tieto veci nahlasovať,“ dodala. Na základe zásahu podľa nej vidieť, že polícia takéto prípady berie vážne.

Muž nebol agresívny a nevyhrážal sa

Privolaní mestskí policajti muža vyviedli z budovy, zbraň mu zaistili a počkali si na hliadku štátnej polície. Muž podľa štátnych policajtov nebol agresívny ani sa nevyhrážal použitím zbrane, spolupracoval, ale bol v „zjavnej psychickej nepohode“. Bude preto musieť absolvovať špecializované vyšetrenie, na základe ktorého lekári rozhodnú, či bude môcť naďalej mať zbrojný preukaz.

21. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:21 Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie

„Musím zdôrazniť, že nie je podozrivý z prípravy nejakého násilného konania, ale ide o zaisťovacie opatrenia polície tak, aby sme za každých okolností zaistili bezpečnosť vo verejnom priestore,“ povedal brniansky riaditeľ štátnej polície Martin Kotlan.

Hovorca Masarykovej univerzity Radim Sajbot uviedol, že v utorok sa na univerzite začína séria praktických a bezpečnostných školení polície pre vybrané skupiny zamestnancov. Polícii zároveň škola odovzdá podrobný opis svojich objektov, aby bol prípadný zásah čo najrýchlejší.

masarykova univerzita
Zdroj: Wikimedia Commons/Harold
Domov
Zdieľať
Diskusia