Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
1. februára 2024, 16:05
Čas čítania 0:29

O Tomášovi Ortelovi napísal, že je „dement“. Komisia vyhlásila, že ide o názor plynúci z pravdivých informácií

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Komisia rozhodla, že autora statusu nepotrestá.

Plzenská priestupková komisia nepotrestala marketingového riaditeľa budějovického hokejového tímu – Tomáša Kučeru. Ten na Twitter o hudobníkovi Tomášovi Ortelovi napísal, že je dement. Komisia prišla so záverom, že Kučera vyjadril svoj názor, ktorý si utvoril na základe pravdivých informácií, píše český Deník N.

Priestupková komisia sa zaoberala tým, či sa Kučera nedopustil priestupku proti občianskemu súžitiu vo forme ublíženia na cti. Komisia vysvetlila, že Kučera si svoj názor mohol vytvoriť z piesní Sionismus a R. H. (Rudolf Hess – pozn. red.), ktoré Ortel zložil, keď bol súčasťou kapely Conflict88.

Kučerov príspevok preto nie je priestupkom, ale zverejnenie názoru na základe pravdivej informácie. Ortel sa na pojednávanie nedostavil, pretože si pomýlil dátum a na súd prišiel už 18. januára, zatiaľ čo proces prebehol až 25. januára.

ortel
Zdroj: Wikimedia Commons/Michal Rozínek
Domov
Zdieľať
Diskusia