Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
8. februára 2024, 10:13
Čas čítania 0:30

Maďarská 1-dňová diaľničná bude výrazne drahšia, zaplačú aj Slováci. Bude len o pár eur lacnejšia ako 10-dňová

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cena jednodňovej diaľničnej známky môže byť v maximálnej výške 9 % ceny celoročnej diaľničnej známky danej krajiny.

Od 25. marca zavedie Maďarsko novú jednodňovú diaľničnú známku, ktorej cena bude 13,40 eura, pričom desaťdňová známka stojí 16,60 eura. Cena jednodňovej diaľničnej známky je tak najvyššia v regióne, uvádza maďarský portál dailynewshungary.com

Jednodňová diaľničná známka bude platná 24 hodín od svojho zakúpenia. Mala by finančne odľahčiť hlavne ľudí, ktorí krajinou len prechádzajú a nebudú sa v nej zdržiavať dlhšie časové obdobie.  

Ceny v okolitých krajinách a na Slovensku

V okolitých krajinách bude jednodňová diaľničná známka lacnejšia. Na Slovensku bude stáť táto verzia známky približne 5,40 eura, u českých susedov približne 8 eur a v Rakúsku 8,60 eura. 

Cena známky môže byť v maximálnej výške 9 % ceny celoročnej diaľničnej známky danej krajiny. Keďže ročná diaľničná známka v Maďarsku stojí takmer 150 eur, krajina nastavila „adekvátnu“ sumu novej diaľničnej známky. 

Miškovec, maďarsko-slovenský pohraničný priechod Tornyosnémeti.
Miškovec, maďarsko-slovenský pohraničný priechod Tornyosnémeti. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia