Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. februára 2024, 19:55
Čas čítania 0:58

NBS varuje: Známa spoločnosť nemá na Slovensku licenciu na obchod s kryptomenami, zverejnili jej meno

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NBS upozorňuje na činnosť spoločnosti, ktorá ponúka investovanie do kryptoaktív.

Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť spoločnosti Future Capital Slovakia, s. r. o. Firma ponúka možnosť investovať do kryptoaktív prostredníctvom webovej stránky futurecapital.sk.

„Spoločnosť Future Capital Slovakia, s. r. o., napriek požiadavke vyplývajúcej z príslušných právnych predpisov nedisponuje požadovanou viazanou živnosťou na poskytovanie služieb zmenárne virtuálnej meny a peňaženky virtuálnej meny,“ uviedla na svojej internetovej stránke NBS.

Centrálna banka pripomenula, že investovanie na trhu s kryptoaktívami v sebe zahŕňa rôzne riziká, pričom jedným z nich sú časté podvody. NBS preto dlhodobo upozorňuje spotrebiteľov, aby si v prípade záujmu o investovanie do kryptoaktív dôsledne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu. Odporúčania a rady, ako sa brániť voči podvodom v tejto oblasti, sú aj na stránke projektu 5 peňazí.

„Národná banka Slovenska pred uskutočnením akejkoľvek investície odporúča dôkladne zvážiť všetky riziká, ktoré súvisia s danou investíciou, vrátane vlastných finančných možností, investičných preferencií a schopnosti zvládať prípadné straty,“ zdôraznila centrálna banka. Spotrebiteľom neodporúča do kryptoaktív investovať viac, ako si môžu dovoliť stratiť.

Národná banka chce, aby bol trh s kryptoaktívami súčasťou regulovaného trhu

Od 30. decembra 2024 začne NBS vykonávať dohľad nad poskytovateľmi služieb kryptoaktív. „Trh s kryptoaktívami sa čoskoro stane súčasťou regulovaného finančného trhu. Na vykonávanie niektorých činností súvisiacich s kryptoaktívami bude potrebné získať povolenie od príslušného orgánu dohľadu, ktorým bude v rámci Slovenskej republiky NBS,“ priblížila banka.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Poskytovatelia služieb v tejto oblasti musia dodržiavať požiadavky upravené v európskom nariadení o trhoch s kryptoaktívami (MiCA) a príslušných vykonávacích predpisoch, ktoré sú zverejnené aj na webe NBS.

Domov
Zdieľať
Diskusia