Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
18. februára 2024, 9:34
Čas čítania 0:31

Bratislavský hrad dostane futuristickú atrakciu. Hradná spojka bude hybridom výťahu a lanovky ako z budúcnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Takzvaná Hradná spojka sprístupní pamiatku pre všetkých. Na futuristický výťah si návštevníci počkajú niekoľko rokov.

Bratislavský hrad bude dostupnejší pre ľudí so zhoršenými možnosťami pohybu. Tým by mal pomôcť scénický výťah, ktorý bude spájať hrad a Národnú radu SR s projektom Vydrica, informuje o tom Yimba.sk.

„Podoba výťahu, ktorú sme ukázali verejnosti, je zatiaľ našou víziou, ktorá pracuje s technológiou šikmého výťahu, kde kabína jazdí po koľajnici a o pohon sa stará motor umiestnený v hornej alebo v dolnej stanici, v závislosti od konkrétneho výrobcu,“ vysvetlil v priebehu uplynulého leta Pavel Baslík, Head of Marketing & PR, Lucron, zástupca Vydrica Development. 

Projekt Hradná spojka bude osadený do svahu a strecha bude pokrytá vegetáciou. Týmto hybridom výťahu a lanovky ako z budúcnosti sa dostaneš až na hrad s nádherným výhľadom. Dokončenie projektu Vydrica odhadujú približne okolo rokov 2027 a 2028. Na futuristický výťah si tak návštevníci hradu budú musieť počkať.

vydricavydricavydricavydrica
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia