Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. februára 2024, 17:39
Čas čítania 0:33

Vedci zistili maximálny vek, ktorého sa človek môže dožiť. Podľa štúdie sú na tom lepšie ženy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pri odhade dĺžky života je však potrebné prihliadať aj na životný štýl, stravu, cvičenie a návyky človeka.

Štúdie z univerzít v Tilburgu a Rotterdame zistili, že maximálna dĺžka života človeka je v priemere 90 rokov. U niektorých ľudí to však nemusí byť pravda a dožiť sa môžu až 115 rokov. Pri ženách sa toto číslo v porovnaní s mužmi zvyšuje, informuje o tom portál Unilad.

Maximálna dĺžka života u žien je 115,7 roka, zatiaľ čo muži dosahujú maximálny vek 114,1 roka. „Určite tu je nejaký druh steny. Priemerná dĺžka života sa, samozrejme, predĺžila. Napriek tomu sa samotný maximálny strop nezmenil,“ uviedol profesor John Einmahl, jeden z troch vedcov, ktorí túto štúdiu vykonali.

Pri odhade dĺžky života je potrebné prihliadať aj na životný štýl, stravu, cvičenie a návyky, ako napríklad pitie alkoholu či fajčenie. Za najstaršieho muža sa považuje Japonec Jiroemon Kimura, ktorý sa dožil 116 rokov, a najstaršou ženou je francúzska mníška sestra André, ktorá zomrela vo veku 118.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Alexas_Fotos
Domov
Zdieľať
Diskusia