Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
19. februára 2024, 13:22
Čas čítania 0:37

Ak Rusko porazí Ukrajinu, krajinám EÚ hrozí katastrofický scenár. Gruzínska prezidentka varuje pred Putinom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ak Putin porazí Ukrajinu, zaútočí na členov EÚ, varuje.

Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová v nedeľu na okraj Mníchovskej bezpečnostnej konferencie varovala, že Európanom hrozí obrovské riziko v prípade vojenskej porážky Ukrajiny.

„Rusko je už raz také – nezastaví sa, ak ho niekto nezastaví. Európania by mali byť znepokojení,“ uviedla prezidentka Zurabišviliová v Mníchove. „Ukrajina dnes skutočne bojuje za bezpečnosť Európy a Ukrajinci zomierajú za ostatných Európanov. Neexistuje rozdiel medzi pobaltskými štátmi, Poľskom a zvyškom Európskej únie. Ak Vladimir Putin nebude porazený na Ukrajine, môže sa vybrať skutočne hociktorým smerom,“ dodala.

Správy o údajných ruských zbraniach použiteľných proti satelitom vo vesmíre ukazujú, že zemepisná poloha už nehrá rolu, zdôraznila Zurabišviliová a dodala, že je oveľa jednoduchšie podporiť dnes Ukrajinu v boji, ako zajtra bojovať v rozsiahlom vojenskom konflikte.

„Myslím si, že sa musíme rozhodnúť teraz, ak nechceme, aby Mníchovská konferencia na budúci rok alebo nasledujúce roky prebiehala v omnoho ťažšej situácii,“ dodala gruzínska prezidentka, ktorá privítala schválenie balíka európskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote viac než 50 miliárd eur.

putin, rusko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia