Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
21. februára 2024 o 7:55
Čas čítania 0:35

Slovensko čaká nezvyčajné počasie až do marca. SHMÚ vydáva výstrahy 2. stupňa pred povodňami (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zima sa oficiálne končí 29. februára. Meteorológovia ochladenie nepredpokladajú.

Prudké ochladenie, ktoré sa už v najbližších dňoch vráti do západnej Európy, sa Slovenska nedotkne. Teploty budú aj naďalej nezvyčajne vysoké, v niektorých oblastiach meteorológovia predpovedajú ešte väčšie oteplenie, informuje portál iMeteo.

Do Európy bude aj naďalej prúdiť teplý južný vzduch. Tlaková níž spôsobí, že cez víkend bude na väčšine územia pršať. Snehové zrážky v nižších polohách odborníci nepredpokladajú.

Jarné počasie bude na Slovensku až do konca mesiaca, kedy sa oficiálne končí zima. Slovensko sa musí pripraviť, že február bude aj naďalej veľmi teplý a daždivý.

SHMÚ varuje pred povodňami

V niektorých okresoch na Slovensku naďalej hrozia povodne. V okresoch Michalovce a Trebišov bez rieky Roňava je vydaná výstraha druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.

„Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame na Latorici a Bodrogu pokles ešte na úrovni druhého stupňa povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia. Hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňou platí v okrese Ružomberok.

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia