Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. februára 2024 o 18:36
Čas čítania 0:27

Vodičov čakajú až trojnásobné pokuty. Šoférovanie bez povinného zmluvného poistenia ťa môže vyjsť poriadne draho

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sumy sa zvýšia trojnásobne a vodiči tak môžu zaplatiť až 5000 eur.

Rezort financií v rámci novely zákona zvyšuje minimálnu pokutu za jazdenie bez povinného zmluvného poistenia (PZP). Sumy sa zvýšia trojnásobne a vodiči tak môžu zaplatiť až 5000 eur, informuje o tom portál openiazoch.sk.

Vodičom môžu aktuálne okresné úrady uložiť pokutu v rozmedzí od 16,60 eura do 3319,40 eura. Po novele zákona sa bude rozmedzie pohybovať od 50 eur až do 5000 eur. Zmeny budú účinné od júla.

„Pri ukladaní pokuty okresný úrad berie do úvahy závažnosť porušenia zákonom stanovenej povinnosti, dĺžku trvania protiprávneho stavu, ako aj druh motorového vozidla, ktoré nebolo poistené. Zároveň nie je možné odhadnúť, koľko bude v správnom konaní právoplatne uložených pokút v danom roku jednotlivými okresnými úradmi,“ informuje rezort financií.

Ilustračná fotografia. Zdražovanie povinného zmluvného poistenia.
Ilustračná fotografia. Zdražovanie povinného zmluvného poistenia. Zdroj: TASR/KR PZ v Žiline, UNSPLASH/Ibrahim Boran
Domov
Zdieľať
Diskusia