Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. februára 2024 o 21:17
Čas čítania 0:56

Na výletnej lodi majú podozrenie na choleru. 3 000 cestujúcich smerovalo do obľúbenej dovolenkovej destinácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Loď s vyše 3 000 osobami na palube je pre podozrenie na choleru v karanténe.

Úrady na Mauríciu nepovolili v nedeľu výletnej lodi Norwegian Dawn s vyše tritisíc osobami zakotviť v prístave Port Louis. Mali totiž podozrenie, že na lodi sa rozšírila cholera. Podobné opatrenie prijal predtým francúzsky ostrov La Réunion.

Zamestnanci maurícijského ministerstva zdravotníctva odobrali v nedeľu ráno vzorky približne 15 ľuďom na palube. Výsledky sa očakávajú v utorok. Podľa informácií úradov najmenej 14 pasažierov a jeden člen posádky trpia hnačkami a vracajú. Sú izolovaní vo svojich izbách.

Väčšina z 2 184 pasažierov mala v nedeľu vyraziť na cestu domov. V rovnakom čase malo na loď v prístave Port Louis nastúpiť 2 279 nových cestujúcich, uviedol prístavný úrad. Na lodi je aj 1 026 členov posádky.

Vylodenie museli odložiť, epidémia cholery vypukla už v mnohých krajinách

Loď Norwegian Dawn vyrazila na svoju plavbu 13. februára z Juhoafrickej republiky. Jej vlastník, americká spoločnosť Norwegian Cruise Line, oznámila, že pri malom počte pasažierov boli zaznamenané mierne príznaky žalúdočného ochorenia.

19. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 6:14 V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur

„Vzhľadom na dodatočné testy vyžadované miestnymi úradmi pred vylodením vláda Maurícia odložila vylodenie aktuálnej plavby a nalodenie na ďalšiu plavbu o dva dni na 27. februára 2024,“ uviedla vo vyhlásení spoločnosť Norwegian Cruise Line.

Krajiny južnej Afriky už niekoľko mesiacov zažívajú jednu z najhorších epidémií cholery za posledné roky. Do polovice januára bolo v 13 postihnutých krajinách hlásených približne 200-tisíc prípadov ochorení a viac ako 3 000 úmrtí. Maurícius je v stave najvyššej pohotovosti, keďže na susedných Komorských ostrovoch sa takisto objavili prípady cholery.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash/Daniele D'Andreti
Domov
Zdieľať
Diskusia