Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
26. februára 2024, 21:17
Čas čítania 0:56

Na výletnej lodi majú podozrenie na choleru. 3 000 cestujúcich smerovalo do obľúbenej dovolenkovej destinácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Loď s vyše 3 000 osobami na palube je pre podozrenie na choleru v karanténe.

Úrady na Mauríciu nepovolili v nedeľu výletnej lodi Norwegian Dawn s vyše tritisíc osobami zakotviť v prístave Port Louis. Mali totiž podozrenie, že na lodi sa rozšírila cholera. Podobné opatrenie prijal predtým francúzsky ostrov La Réunion.

Zamestnanci maurícijského ministerstva zdravotníctva odobrali v nedeľu ráno vzorky približne 15 ľuďom na palube. Výsledky sa očakávajú v utorok. Podľa informácií úradov najmenej 14 pasažierov a jeden člen posádky trpia hnačkami a vracajú. Sú izolovaní vo svojich izbách.

Väčšina z 2 184 pasažierov mala v nedeľu vyraziť na cestu domov. V rovnakom čase malo na loď v prístave Port Louis nastúpiť 2 279 nových cestujúcich, uviedol prístavný úrad. Na lodi je aj 1 026 členov posádky.

Vylodenie museli odložiť, epidémia cholery vypukla už v mnohých krajinách

Loď Norwegian Dawn vyrazila na svoju plavbu 13. februára z Juhoafrickej republiky. Jej vlastník, americká spoločnosť Norwegian Cruise Line, oznámila, že pri malom počte pasažierov boli zaznamenané mierne príznaky žalúdočného ochorenia.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

„Vzhľadom na dodatočné testy vyžadované miestnymi úradmi pred vylodením vláda Maurícia odložila vylodenie aktuálnej plavby a nalodenie na ďalšiu plavbu o dva dni na 27. februára 2024,“ uviedla vo vyhlásení spoločnosť Norwegian Cruise Line.

Krajiny južnej Afriky už niekoľko mesiacov zažívajú jednu z najhorších epidémií cholery za posledné roky. Do polovice januára bolo v 13 postihnutých krajinách hlásených približne 200-tisíc prípadov ochorení a viac ako 3 000 úmrtí. Maurícius je v stave najvyššej pohotovosti, keďže na susedných Komorských ostrovoch sa takisto objavili prípady cholery.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash/Daniele D'Andreti
Domov
Zdieľať
Diskusia