Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
28. februára 2024 o 6:51
Čas čítania 0:39

Podvodníci Slovákom posielajú falošné faktúry, využívajú na to meno mobilného operátora. Rozpoznáš ich podľa jedného detailu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Každú faktúru si treba dôkladne skontrolovať.

Policajti upozorňujú na zákerný trik, ktorým chcú podvodníci obrať ľudí o peniaze. Ide o falošné faktúry, pri ktorých sa vydávajú za mobilného operátora Telekom. U Slovákov sa snažia vyvolať strach z omeškania úhrady faktúr a požadujú zaslanie peňazí.

„Zaznamenali sme podvodné e-maily s falošnými faktúrami Telekomu vymáhajúcimi nedoplatky za ponúkané služby,“ píše polícia. Ide o výrazne nebezpečný podvod, pretože dizajn e-mailu a faktúry je veľmi náročné rozoznať od originálu.

Existuje však jeden detail, podľa ktorého sa dá určiť, že nejde o správu od skutočného operátora. Je ním e-mailová adresa, z ktorej bola faktúra odoslaná. Jej doména totiž patrí cirkevnej univerzite na Fidži. Rovnako tak nesedia ani dátumy uvedené v predmete mailu a vo faktúre. 

Policajti radia, aby si ľudia pri akýchkoľvek podobných mailoch vždy dôkladne skontrolovali ich odosielateľa. Môžu napríklad obsahovať aj pravopisné chyby v adrese, čo dokazuje, že ide o podvod.

„Ak ste naďalej na pochybách, vždy si môžete zaslanú informáciu overiť u údajného odosielateľa prostredníctvom kontaktných informácií zverejnených na jeho webstránke,“ dodali policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia