Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. marca 2024, 12:42
Čas čítania 0:47

Cena benzínu na čerpacích staniciach stúpla. Šoférov prekvapí cena nafty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny benzínov v 8. týždni opäť stúpli, nafta mierne zlacnela.

Ceny benzínov v 8. týždni nepatrne vzrástli. Motorová nafta, naopak, mierne zlacnela, jej cena sa udržala nad úrovňou 1,60 eura za liter. V piatok o tom informoval Štatistický úrad SR.

Spotrebiteľské ceny oboch druhov benzínov vzrástli už druhý týždeň za sebou a dosiahli tak najvyššie hodnoty za posledných 16 týždňov – od začiatku novembra 2023.

Cena za liter benzínu natural 98 mierne stúpla na 1,837 eura a obľúbený benzín natural 95 sa predával za zvýšených 1,624 eura za liter. Cena motorovej nafty klesla. Spotrebitelia v 8. týždni nakupovali naftu za 1,612 eura, čo bolo o tri centy menej ako v predošlom týždni.

Skvapalnený zemný plyn klesol

Cena skvapalneného zemného plynu (LNG) mierne klesla o jeden cent na úroveň 1,518 eura za kilogram. Pri ostatných pohonných látkach sa ceny nemenili, liter skvapalneného ropného plynu (LPG) sa predával za 0,706 eura a stlačený zemný plyn (CNG) za 1,601 eura za kilogram.

V medziročnom porovnaní bola cena benzínu natural 98 vyššia o 4,6 percenta, nafta o 4,3 percenta a natural 95 bol drahší o 3,8 percenta. Plyny používané na pohon motorových vozidiel sa predávali lacnejšie ako pred rokom, a to LNG o 24,8 percenta, LPG o 12,2 percenta a CNG o 5,8 percenta.

tankovanie, pumpa
Zdroj: TASR/Radovan Stoklas
Domov
Zdieľať
Diskusia