Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
2. marca 2024, 11:15
Čas čítania 0:48

Pre Dankovu nehodu potrestali radových policajtov, potvrdil minister Šutaj Eštok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šutaj Eštok po nehode sľuboval, že sa policajtom nič nestane. Svoje slovo nedodržal.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok pre TV Joj povedal, že za dopravnú nehodu podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) potrestali radových policajtov. Krátko po nehode však garantoval, že sa policajtom určite nič nestane.

„Chcem vám garantovať, že určite nebude potrestaný niekto, aby sme si umyli ruky nad pánom Dankom, tak potrestáme nejakých policajtov. Dokonca pán Danko bol ten, ktorý keď so mnou komunikoval, tak ma prosil, aby sa niečo tým policajtom neudialo,“ povedal minister vnútra koncom januára.

Šutaj Eštok zmenil rétoriku

O pár týždňov neskôr však hovorí niečo celkom iné. Za autonehodu, pri ktorej Danko zrámoval semafor a z miesta v noci odišiel, zatiaľ pykajú iní a predseda SNS nenesie žiadne dôsledky. 

„Skontroloval sa postup, ktorý tam bol. Ak tam došlo k pochybeniam, my nemáme inú ako zákonnú možnosť pristúpiť aj k nejakému potrestaniu, nejde o nič dramatické,“ argumentoval minister. 

Dopravná nehoda sa stala vo štvrtok 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko údajne dostal šmyk a narazil do semafora, z miesta činu odišiel a nehodu nenahlásil. Policajtom sa ho podarilo vypátrať podľa olejovej škvrny, ktorá viedla až do garáže politika. 

Polícia potvrdila, že Danko sa dychovej skúške podrobil až po 15 hodinách v piatok 12. januára popoludní. Prípad má stále veľa otáznikov.

Andrej Danko.
Andrej Danko. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia