Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. marca 2024, 16:54
Čas čítania 0:32

Neznámy páchateľ sa vyhráža, že bude strieľať na české univerzity. Polícia zasahuje na viacerých miestach po celej krajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

České univerzity dostali výhražný e-mail, policajti zasahujú po celej krajine.

České univerzity dostali v pondelok od neznámeho páchateľa správu, že bude strieľať na univerzitné budovy, ak nesplnia jeho podmienky. Policajti aktuálne prijímajú bezpečnostné opatrenia po celej krajine, budovu Univerzity Hradec Králové evakuovali.

„Na základe prijatého oznámenia o výhražnom e-maile sme pristúpili k evakuácii študentov. Týka sa to fakulty informatiky na Hradeckej ulici, vyučovanie tam bolo prerušené,“ uviedla policajná hovorkyňa Iva Kormošová.

Podľa Univerzity Karlovej v Prahe požaduje anonym výkupné. Výhražnú správu dostali aj ďalšie univerzity – Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzita Palackého v Olomouci a Filozofická fakulta Masarykovej univerzity v Brne.

V decembri predošlého roka zaútočil strelec na Filozofickú fakultu Univerzity Karlovej v Prahe. Útok si vyžiadal 14 mŕtvych a 25 zranených. Odvtedy polícia berie podrobné hrozby vážnejšie, aktívne pátra po páchateľoch a zabezpečuje bezpečnosť škôl a univerzít.

Policie
Zdroj: Policie ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia