Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
12. marca 2024, 14:04
Čas čítania 0:48

Bratislavčania sa môžu tešiť na unikátny druh električiek. Už čoskoro ich uvidia v uliciach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za jeden kus týchto električiek zaplatili vyše 2,5 milióna eur.

Dopravný podnik Bratislava má prvé dve z desiatich nových obojsmerných električiek. Zvyšné vozidlá by mali doraziť v máji. Obojsmerné električky Škoda 30T3 sú dlhé viac ako 32 metrov a zmestí sa do nich viac ako 240 cestujúcich.

Nové električky nasadia na linku 4. Cez víkendy tak bude môcť mestský dopravca čoskoro vypravovať len nízkopodlažné a klimatizované vozidlá.

Dopravný podnik Bratislava ešte vo februári na sociálnej sieti oznámil, že desať nových obojsmerných električiek je už vo výrobe. Obojsmerné električky sa od jednosmerných líšia hlavne kapacitou. Obojsmerná má dvere na obidvoch stranách, čím má o 15 miest na sedenie menej ako jednosmerná električka. „A to je ich hlavnou výhodou, že sú obojsmerné, že sa nemusia otáčať niekde na obratisku,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Za jeden kus týchto 32-metrových obojsmerných električiek zaplatili vyše 2,5 milióna eur. Na celý nákup vyčlenili 21 miliónov eur, informuje štátna tajomníčka ministerstva dopravy Denisa Žiláková. Budú jazdiť hlavne na linke číslo 4 počas rekonštrukcie a na tých tratiach, na ktorých sa na konečnej nedá otočiť. 

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Šéf Dopravného podniku Bratislava Martin Rybanský uviedol, že obojsmerné električky môžu ľudia vidieť už dnes na linke číslo 3 v Petržalke, kde sa otáčajú na traťovej výhybke. Doplnil však, že ide o desať rokov staré stroje.

Domov
Zdieľať
Diskusia