Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. marca 2024, 13:01
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: V Rusku sa zrútilo lietadlo. Hlásia 15 obetí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zrútilo sa krátko po štarte.

Ruské vojenské nákladné lietadlo s 15 osobami na palube sa zrútilo v utorok krátko po štarte v ruskej Ivanovskej oblasti, oznámil ruský rezort obrany. Ministerstvo vo vyhlásení spresnilo, že stroj typu Il-76 sa zrútil počas štartu približne o 13.00 h miestneho času (11.00 h SEČ).

Na palube bolo osem členov posádky a sedem pasažierov. Pravdepodobnou príčinou havárie bol požiar motora. Ivanovská oblasť leží v centrálnej oblasti európskej časti Ruska. Lietadlo Iliušin Il-76 je určené na prevoz vojakov, tovaru či bojovej techniky. Jeden stroj tohto typu havaroval 24. januára v západoruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou.

Ruské ministerstvo obrany vtedy informovalo, že na palube bolo 65 ukrajinských vojnových zajatcov, ktorých prevážali na výmenu. Ruská strana ďalej uviedla, že haváriu Il-76 spôsobila ukrajinská armáda. Ukrajinská rozviedka potvrdila, že v ten deň sa skutočne pripravovala výmena vojnových zajatcov. Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR) zároveň uviedla, že nevie, kto bol na palube havarovaného lietadla.

Domov
Zdieľať
Diskusia