Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
13. marca 2024, 8:43
Čas čítania 1:17

Rusko odrazilo útoky mužov bojujúcich za Ukrajinu. Údajne bojovali na ruskom území

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko vraj zneškodnilo 234 ozbrojencov, ktorí na jeho územie prenikli z Ukrajiny.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že v utorok pri pokuse o vpád na územie ruských prihraničných regiónov – Belgorodskej a Kurskej oblasti – zabili 234 diverzantov bojujúcich na strane Ukrajiny. 

Ministerstvo podľa britskej stanice BBC spresnilo, že v noci na 12. marca sa diverzanti pokúsili prekročiť ruské hranice z troch smerov. Z obce Odnorobivka v ukrajinskej Charkovskej oblasti a v okolí lokalít Nechotejevka a Spodariušino v Belgorodskej oblasti.
Ruský rezort obrany deklaroval, že ruské ozbrojené sily odrazili všetky útoky.

Špecifikoval ďalej, že v oblasti Odnorobivky diverzanti prišli o asi 60 ľudí a štyri vozidlá typu pick-up. V oblasti Nechotejevky straty dosiahli do 45 ľudí, dva tanky a dva obrnené transportéry. V oblasti Spodariušina útočníci utrpeli straty na životoch i technike. Prišli o viac ako 100 mužov, päť tankov, tri bojové vozidlá pechoty Bradley, dve osobné autá a jedno ženijné vozidlo.

O vpáde ozbrojených jednotiek z územia Ukrajiny do ruského pohraničia informovali v utorok ráno mnohé médiá, ako aj ruskí vojenskí blogeri.

Rusi vraj odrazili útoky pri ukrajinskej hranici, podľa blogerov sa boje odohrali na území Ruska

Ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení uviedlo, že ruský vojenský personál spolu s jednotkami pohraničnej služby FSB odrazili v oblasti obce Ťotkino v Kurskej oblasti štyri útoky. Žiadne ďalšie podrobnosti o bojoch v oblasti neboli hlásené.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Ministerstvo zároveň uviedlo, že ruská armáda nedovolila narušenie štátnej hranice.
Légia Sloboda Ruska a Sibírsky prápor však pritom tvrdia, že boje sa odohrali na území Ruskej federácie.

BBC pripomenula, že nezávislé potvrdenie informácií ministerstva obrany a ozbrojených formácií bojujúcich na strane Ukrajiny nateraz nie je k dispozícii.

Medzičasom gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov na platforme Telegram informoval, že pri cezhraničnom výpade ruských ozbrojených formácií bojujúcich na strane Ukrajiny prišiel v Belgorodskej oblasti o život jeden príslušník ruskej teritoriálnej domobrany.

Zranenia utrpelo desať civilistov, pričom šiesti z nich boli hospitalizovaní, doplnil Gladkov.
Gladkov súčasne deklaroval, že napriek obrovskému množstvu falošných informácií od nepriateľa, čím mal na mysli Ukrajinu, sa na území oblasti nenachádza žiadny nepriateľ.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia