Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. marca 2024, 13:28
Čas čítania 0:41

AKTUÁLNE: Proukrajinskí vojaci obsadili dedinu v Rusku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Obsadili ju v utorok.

Skupine dobrovoľníkov bojujúcich na strane Ukrajiny sa v utorok podarilo obsadiť pohraničnú dedinu Ťotkino v ruskej Kurskej oblasti. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na agentúru AFP.

„Obec Ťotkino v Kurskej oblasti je plne pod kontrolou ruských oslobodzovacích síl,“ napísala na sociálnej sieti Légia „Sloboda Ruska“. Podľa jej vyhlásenia sa ruskí vojaci z tejto štvortisícovej dediny stiahli. Ako uviedla britská stanica BBC, Légia „Sloboda Ruska“ a Batalión „Sibír“ zverejnili zo svojich bojov proti ruským jednotkám v Kurskej aj Belgorodskej oblasti v Rusku zatiaľ nepreverené videá.

Ministerstvo obrany v Moskve medzičasom oznámilo, že jeho jednotky odrazili útoky prokyjevských milícií v oboch oblastiach. Ukrajinské ozbrojené sily popreli akúkoľvek účasť v ozbrojených prienikoch týchto „nezávislých organizácií“ do Ruska. Hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky HUR Andrij Jusov pripomenul, že tieto ozbrojené skupiny sa skladajú z ruských občanov, a teda operujú na vlastnom území.

Rusko okrem toho v utorok oznámilo, že Ukrajina na ciele v Rusku zaútočila 25 dronmi. Útok sa vraj podarilo odvrátiť, avšak na sociálnych sieťach sa začali šíriť videá údajne zachytávajúce požiare v ruských ropných zariadeniach.

Domov
Zdieľať
Diskusia