Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
16. marca 2024, 12:19
Čas čítania 0:22

Nevyhovovali mu maturitné známky, tak si ich upravil v počítači, aby získal prácu. Slovákovi teraz hrozia až 3 roky väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvineného muža už stíhajú na slobode.

Muž zo Stakčína (okres Snina, Prešovský kraj) chcel zapôsobiť na svojho potenciálneho zamestnávateľa a pokúsil sa ho oklamať. Svoje originálne maturitné vysvedčenie si totiž pomocou počítačovej techniky výrazne zlepšil, aby vyhovovalo na pohovore. Pri uchádzaní o nové zamestnanie ho použil ako pravé, informuje Korzár.

„Keďže spôsob, akým to urobil, je v rozpore so zákonom, muž bol obvinený z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Obvineného už stíhajú na slobode, môžu mu hroziť až tri roky za mrežami. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia