Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
17. marca 2024, 19:22
Čas čítania 0:30

Slovákov sa snaží nachytať falošná cestovná kancelária. Objavila sa na známej stránke, ktorá ponúka dovolenky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na vytvorenie dojmu väčšej dôveryhodnosti uvádza cestovná kancelária aj poistnú zmluvu.

Na slovenskej webovej stránke ponúkajúcej zájazdy a dovolenky sa podľa českého ministerstva pre miestny rozvoj objavila falošná cestovná kancelária MNG s IČO 28514211, ktorá funguje cez stránku kamideme.sk. Potenciálnych zákazníkov láka aj na 50-percentné zľavy. 

Pod uvedeným IČO sa údajne nachádza ďalší subjekt s podobným názvom, ktorý nemá a ani nikdy nemal licenciu na prevádzkovanie cestovnej kancelárie. České ministerstvo uviedlo, že zverejnená poistná zmluva je nepravdivá, potvrdila to aj ERV Európska poisťovňa.

Aby cestovka vyzerala dôveryhodne, na stránke uvádza aj poistnú zmluvu, ktorá údajne dokazuje dohodnuté zabezpečenie pre prípad úpadku. České ministerstvo upozorňuje, že ide o podvrh.

Keďže je webová stránka v slovenskom jazyku, dá sa predpokladať, že cieľom podvodu sú najmä Slováci. Tí by si mali dávať pozor pred kúpou akéhokoľvek zájazdu na uvedenej webovej stránke. 

Úvodné strany falošnej webovej stránky.
Úvodné strany falošnej webovej stránky. Zdroj: kamideme.sk
Úvodné strany falošnej webovej stránky.
Úvodné strany falošnej webovej stránky. Zdroj: kamideme.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia