Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. marca 2024, 17:20
Čas čítania 1:06

Ľudia v Mikuláši vyskakovali na ploty. Medveď napadol až piatich ľudí, dôchodcu s otvorenou ranou na hlave previezli do nemocnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajné hliadky už medveďa vytlačili do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Pre pohybujúceho sa medveďa v uliciach Liptovského Mikuláša evidujú zdravotnícki záchranári päť zranených ľudí. Podľa sprostredkovaných informácií od záchranných a bezpečnostných zložiek už obyvatelia nie sú v ohrození, zviera je už mimo mesta.

Napadnutí ľudia utrpeli škrabance aj pohryzenia, všetci boli prepustení do domácej liečby. V meste sú už hliadky, ktoré budú zabezpečovať okolie. Medveďa chcú eliminovať.

medveď v liptovskom mikuláši
Zdroj: Čitateľ Refresheru Matúš S.

Najhoršie dopadol dôchodca

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petry Klimešovej záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca i ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.

Hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková uviedla, že medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. Odvolala sa pri tom na sprostredkované informácie. „Detailmi nedisponujeme a nie sme kompetentní ich preto komentovať,“ povedala.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa Čapčíkovej liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč dlhodobo požaduje od príslušných orgánov riešenie tejto problematiky, od ministerstva životného prostredia bude aj v tomto prípade žiadať reakciu a aktívny prístup.

medveď liptovský mikuláš
Zdroj: Facebook/Martin Daniš

V meste budú chrániť ľudí poľovníci

Očakáva rozhodnutie rezortu, že budú zásahovým tímom zazmluvnení poľovníci v meste a okolí. „Tí budú v takýchto prípadoch k dispozícii na ochranu verejnosti, kým dorazí zásahový tím, a tiež očakáva ďalšie komplexné systémové riešenie problematiky,“ vysvetlila hovorkyňa.


Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková dodala, že policajné hliadky medveďa vytlačili do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. Potvrdila, že na mieste sa nachádzajú zranené osoby, ich počet nespresnila. Nateraz podľa jej vyjadrenia nie je možné poskytnúť bližšie informácie k udalosti.


Na pobehujúceho medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj videá a fotografiu. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra.

Domov
Zdieľať
Diskusia