Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. marca 2024, 20:19
Čas čítania 1:08

Za masovým útokom v Moskve podľa USA nie je Ukrajina. Pri streľbe v koncertnej sále zahynulo najmenej 40 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie sú indície, že sa na útoku v Moskve podieľala Ukrajina.

Biely dom v piatok vyjadril sústrasť obetiam streľby v koncertnej sále v ruskej metropole Moskva. Ako zároveň uviedol, v tejto chvíli neexistujú indície o možnej úlohe Ukrajiny v súvislosti s týmto útokom.

„V myšlienkach sme s obeťami tejto hroznej streľby,“ povedal reportérom hovorca Rady USA pre národnú bezpečnosť John Kirby, podľa ktorého sú zábery útoku jednoducho strašné a je ťažké sa na ne pozerať.

„V tejto chvíli nič nenasvedčuje tomu, že do streľby bola zapojená Ukrajina alebo Ukrajinci,“ upozornil zároveň Kirby s tým, že v tejto fáze je príliš skoro hovoriť o akejkoľvek spojitosti s Ukrajinou.

Piatková streľba v moskovskej koncertnej sále Crocus City Hall si vyžiadala najmenej 40 mŕtvych, oznámila Federálna bezpečnostná služba (FBS) Ruskej federácie. Gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobiov uviedol, že na mieste zasahuje až 70 záchranárskych tímov.

V sále zaútočilo 5 mužov

Agentúra Reuters píše, že v sále zaútočili piati muži v maskáčoch vyzbrojení automatickými zbraňami. O piatich bradatých útočníkoch v čiapkach a s batohmi na chrbte informuje aj ruský telegramový kanál Baza.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Hasiči podľa novín Izvestija zachránili zo suterénu budovy 100 ľudí. Svedkovia pre telegramový kanál Mash povedali, že k streľbe došlo paralelne na viacerých miestach budovy, v ktorej sa mal neskôr konať koncert ruskej rockovej skupiny Piknik. Sála mala kapacitu pre 6-tisíc divákov.

Útočníci údajne zapálili niekoľko sedadiel v hľadisku a oheň sa v dôsledku toho rozšíril po budove. Neskôr sa ozvali aj výbuchy a podľa portálu Meduza sa následne zrútila strecha budovy. Zo vzduchu teraz požiar hasia vrtuľníkmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia