Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. marca 2024, 16:22
Čas čítania 0:29

Žiaci u našich susedov nebudú dostávať domáce úlohy. Po novom ich budú hodnotiť odlišným spôsobom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Najmenší žiaci u našich susedov nebudú dostávať domáce úlohy. Po novom ich budú hodnotiť takto.

Žiaci prvého až tretieho ročníka základných škôl nebudú mať v Poľsku od apríla už nijaké povinné domáce úlohy. Príslušné nariadenie podpísala v piatok poľská ministerka školstva Barbara Nowacka.


Výnimkou z nového pravidla budú cvičenia na zlepšenie takzvanej jemnej motoriky zahŕňajúce rozvoj pohybových zručností rúk.

Domáce úlohy sa nebudú započítavať do výsledných známok

„Vďaka tomuto opatreniu budú mať žiaci viac času na upevňovanie vedomostí, prípravu na testy, čítanie kníh a – čo je veľmi dôležité – na realizáciu svojich záľub i na odpočinok,“ uviedla Nowacka vo vyhlásení ministerstva školstva.


Žiaci vyšších ročníkov základných škôl budú môcť v súlade s nariadením dostávať prácu na doma. Týkať sa to má len tých, ktorí o ňu prejavia záujem, pričom takého domáce úlohy sa im nebudú započítavať do výsledných známok.

škola
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia