Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
24. marca 2024, 13:44
Čas čítania 0:38

Na Facebooku úraduje ďalšia podvodná cestovná kancelária. Slovákov láka na súťaž o exotickú dovolenku, tej sa však nikdy nedočkajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Projekt Hoaxy a podvody zverejnil znaky, ktoré podvodnú cestovnú kanceláriu vždy odhalia.

Facebooková stránka Hoaxy a podvody na sociálnej sieti poukazuje na podvodnú súťaž o exotickú dovolenku na Mauríciu. Tú zverejnila stránka vystupujúca pod názvom Slovak Travel.

„Opäť ste nás upozornili na ďalšiu ‚cestovnú kanceláriu‘, ktorá vykazuje znaky podvodného správania,“ uvádzajú Hoaxy a podvody a zároveň vymenovávajú znaky podvodného podnikania „cestovnej agentúry“:

  • nemá kamennú pobočku,
  • nemá žiadnu infolinku,
  • celá komunikácia prebieha cez Messenger,
  • ponúka podozrivo lacné zájazdy,
  • žiada okamžité uhradenie rezervačného poplatku,
  • na sociálnych sieťach má len zopár statusov.

Facebooková stránka Slovak Travel zákazníkov láka na súťaž o dovolenku pre päť osôb, ktorej jedinou podmienkou je komentovanie a zdieľanie príspevku. Súťažné príspevky však nikdy nemajú vyhodnotenie víťazov a ich jediným cieľom je zvýšiť počet followerov. 

„Prvým cieľom je zvýšiť počet sledujúcich prostredníctvom klamlivej a zavádzajúcej súťaže (počas toho aj často obrať ľudí o finančné prostriedky) a druhým, nemenej zriedkavým, je potom ponúknuť stránku s atraktívnym počtom sledujúcich na predaj, keď môže byť odkúpená a následne premenovaná a použitá na iné účely,“ vysvetľujú Hoaxy a podvody.

Domov
Zdieľať
Diskusia