Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. marca 2024, 11:15
Čas čítania 0:24

Poisťovňa zvýši dôchodok až 160-tisíc penzistom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sociálna poisťovňa zvýši starobné a predčasné starobné dôchodky pracujúcim dôchodcom za minulý rok.

Sociálna poisťovňa vyplatí zvýšený starobný a predčasný starobný dôchodok 160-tisíc dôchodcom. Penzisti, ktorých sa to týka, nebudú musieť požiadať o navýšenie, poisťovňa to urobí automaticky.

„Ide o skupinu takzvaných pracujúcich dôchodcov, ktorým sa dôchodok zvyšuje za získané obdobie dôchodkového poistenia počas poberania dôchodku za rok 2023,“ priblížil hovorca Sociálnej poisťovne. 

Táto skupina občanov dostane vopred písomnú informáciu do elektronickej schránky. Zvýšený dôchodok dostanú dotknutí poberatelia v aprílovom výplatnom termíne spolu s doplatkom od 1. januára 2024.

Poisťovňa upozorňuje, že na zvýšenie sa nevyžaduje zánik dôchodkového poistenia. Zvýšenie dôchodkov sa týka poberateľov, ktorí minulý rok popri dôchodku pracovali, a teda boli dôchodkovo poistení.

poisťovňa
Zdroj: TASR/Marko Erd
Späť
Zdieľať
Diskusia