Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. marca 2024, 14:50
Čas čítania 0:36

Zarábaš dosť alebo si zaslúžiš viac? Pozri sa, koľko zarábajú ľudia na rovnakej pozícii, a porovnaj svoj plat

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stačí uviesť základé informácie, výsledok zistíš okamžite.

Na webe Platy.sk si môžeš porovnať svoj plat s ostatnými zamestnancami na tvojej pozícii. Stačí, keď do kalkulačky zadáš základné informácie, a systém ti vygeneruje údaje, podľa ktorých zistíš, ako na tom si.

Pri vypĺňaní dotazníka musíš uviesť pracovnú pozíciu, prax, ale aj výšku hrubej mesačnej mzdy či odmeny. Dotazník sa pýta aj na pohlavie, vek a predchádzajúce skúsenosti. Pre relevantnosť výsledkov je dôležité napísať aj miesto výkonu práce, maximálne dosiahnuté vzdelanie a základné informácie o firme. 

Anketa:
Si spokojný so svojím platom? 
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
27 %
541 Hlasov
Nie.
51 %
1047 Hlasov
Neviem.
22 %
449 Hlasov

V dotazníku môžeš napísať aj firemné benefity a zodpovednosti, ktoré tvoja práca prináša. Dotazník ti ukáže výsledky a podľa tebou zadaných hodnôt ti prezradí, aký je tvoj hrubý plat, priemerný hrubý plat na rovnakej pozícii a v rovnakom regióne a tiež platový rozdiel, ktorý vznikol. 

Samozrejme, ide o približné dáta, môžu ti však pomôcť vytvoriť si obraz o tom, ako si na tom s finančným ohodnotením v porovnaní s ľuďmi z rovnakej vekovej kategórie a z odboru. 

Na začiatku zakladatelia investujú všetku energiu a financie do vývoja produktu a nie do právnikov, hovorí advokát Tomáš Demo.
Na začiatku zakladatelia investujú všetku energiu a financie do vývoja produktu a nie do právnikov, hovorí advokát Tomáš Demo. Zdroj: Unsplash/SOCIAL.CUT
Domov
Zdieľať
Diskusia